Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта.
Бананите се смачкват с помощта на вилица на каша, след което се слагат при яйцата.
В друга купа се смесват пресятото брашно, бакпулверът, солта и ванилията. Сухите съставки се разбъркват и смесват внимателно с разбитите яйца.
Шоколадът се натрошава на малки парченца и също се слага в сместа и отново се разбърква.
Сместа за кекса се изсипва в продълговата формичка. Дъното и стените на формичката предварително се покриват с хартия за печене или се намазняват и набрашняват.
Банановият кекс се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовността на кекса с банани и шоколад се проверява с клечка.
Забодена в него, тя трябва да излезе суха.
Коментари