Начин на приготвяне
Тази разкошна редена салата с червено цвекло прилича на пъстра селска черга, пълна с много витамини, минерали и ползи за нашето здраве.
За приготвянето ѝ започнете първо от най-светлите кореноплодни. Измийте всички продукти и обелете първо бялата ряпа, след това моркова, след това измийте зелената чушка и я почистете от семената. Червеното цвекло оставете за накрая, за да не боядисате предварително ръцете си и дъската за рязане.
Бялата ряпа и морковите нарежете на тънки кръгчета, зелената чушка нарежете на тънки ивички.
Наситнете копъра. Отделете всички продукти на отделни купчинки, за да можете след това по-лесно да ги подредите на ивици.
Накрая измийте и обелете червеното цвекло. Нарежете го на тънки кръгчета. Измийте ръцете си хубаво преди да започнете да редите салатата, за да не оцветите останалите продукти с червен цвят.
В подходяща чиния наредете първо ред от бялата ряпа, следван от ред ивички зелена чушка, след това ред червено цвекло и накрая ред морков. Върху реда на зелената чушка посипете накълцания на ситно копър.
По желание и според вкуса ви може да сложите върху реда с бяла ряпа ситно скълцана скилидка чесън.
Поръсете витаминозната салата със сол на вкус, залейте я с бял винен оцет или лимонов сок и зехтин екстра върджин.
Добър апетит!