Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Сладкиш с майонеза и шоколадова глазура

Сладкиш с майонеза и шоколадова глазура

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Сладкиш с майонеза и шоколадова глазура
Снимка: Мария Симова
1 / 5
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"И ако не знаете, най-вкусният сладкиш се прави с майонеза, опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • майонеза - 200 г
  • вода - 200 мл минерална
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 5 с.л. натурално
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 броя
  • глазура
  • натурален шоколад - 100 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и какаото, добавете ванилиите, бакпулвера и захарта.

Към тях прибавете майонезата и водата и разбъркайте до еднородна смес с шпатула, не е нужен миксер. Сипете сместа в намаслена и поръсена с брашно тава и я заравнете.

Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около 25 минути, като след 20-тата минута пробвайте с клечка, ако е суха извадете тавата веднага. Сладкишът трябва да остане сочен и да не остава да съхне във фурната.

След като се охлади, преместете шоколадовия сладкиш в чиния за сервиране и залейте с предварително разтопената на водна баня (още гореща) глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: