Начин на приготвяне
Кексчетата: В купа разбиваме яйцата и захарта, прибавяме млякото и олиото и хубаво разбъркваме, след това прибавяме малко брашно и в брашното слагаме бакпулвера и ванилията.
Разбъркваме и добавяме още брашно за мека кексова смес. Разпределяме равномерно сместа във форма за кексчета (12 бр.) и печем на 180-200 градуса за около 20 минути или до готовност.
Докато кексчетата се пекат приготвяме глазурата. В тиган на не много силен котлон наливаме сметаната и слагаме натрошения на ситно шоколад, разбъркваме непрекъснато за да се разтопи шоколада и след като се сгъсти леко сместа я махаме от котлона и оставяме да поизстине.
След като кексчетата са изпечени ги оставяме да поизстинат, след това ги изваждаме и нареждаме върху решетка (решетката поставяме в голяма тава, за да има къде да изтече излишното количество глазура).
Разбъркваме хубаво глазурата и с помощта на лъжица сипваме по малко върху кексчетата(хубаво да се покрият с глазура), оставяме за малко да стегне и заливаме още веднъж. Щом сме сложили глазурата оставяме за поне 30 минути да стегне хубаво. След това си приготвяме сметаната и декорираме.
Сметаната за декорацията разбиваме хубаво с миксер (до гъста пяна), след което прибавяме и захарта и отново разбиваме, пълним в пош и декорираме. Бисквитите използваме за основа на кексчетата.
Коментари