Турски мокър кекс с орехи и кокос

24/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Че е мокър, мокър е, но освен това е и невероятно вкусен, затова да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нов прочит на турски мокър кекс, просто импровизация, но вкусна. В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер. Добавя се ванилия, олио и прясно мляко.

Разбърква се с лъжица. Смесва се чаша брашно с бакпулвера и пресяваме в яйчената смес. Добавя се и втората чаша брашно с какаото и се разбърква добре.

Преценете дали има нужда от още брашно и ако е рядко добавете още малко за кексова смес. Сипва се върху хартия за печене в малка тавичка с диаметър 24 см. Отгоре се поръсва с едро нарязани орехови ядки.

Печем кекса в загрята фурна 180 градуса до суха клечка, при мен около 35 минути. Изважда се от тавата върху решетка, хартията се сваля. С къдрав нож се реже отгоре капаче, може да опитате на вкус.

Приготвя се заливка, като се загрява прясно мляко със захар и добавяме разтворимо пакетче 3 в 1. Кексът се поставя в поднос и с лъжица се залива.

В купа се смесва шоколадов крем Нутела с топъл ванилов крем. Разбърква се и заливаме кекса с лъжица леко да се стича.

Декорира се кекса с орехова ядка и кокосови стърготини. Оставяме да се охлади и тогава се нарязва на парчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар