Начин на приготвяне
Нов прочит на турски мокър кекс, просто импровизация, но вкусна. В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер. Добавя се ванилия, олио и прясно мляко.
Разбърква се с лъжица. Смесва се чаша брашно с бакпулвера и пресяваме в яйчената смес. Добавя се и втората чаша брашно с какаото и се разбърква добре.
Преценете дали има нужда от още брашно и ако е рядко добавете още малко за кексова смес. Сипва се върху хартия за печене в малка тавичка с диаметър 24 см. Отгоре се поръсва с едро нарязани орехови ядки.
Печем кекса в загрята фурна 180 градуса до суха клечка, при мен около 35 минути. Изважда се от тавата върху решетка, хартията се сваля. С къдрав нож се реже отгоре капаче, може да опитате на вкус.
Приготвя се заливка, като се загрява прясно мляко със захар и добавяме разтворимо пакетче 3 в 1. Кексът се поставя в поднос и с лъжица се залива.
В купа се смесва шоколадов крем Нутела с топъл ванилов крем. Разбърква се и заливаме кекса с лъжица леко да се стича.
Декорира се кекса с орехова ядка и кокосови стърготини. Оставяме да се охлади и тогава се нарязва на парчета.