Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Празнично сорбе от нар и шампанско

Празнично сорбе от нар и шампанско

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Празнично сорбе от нар и шампанско
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Когато поводът е специален и питието трябва да бъде такова, а за най-специалните моменти опитайте това"

Необходими Продукти

  • нар - 400 г (2 бр.)
  • шампанско - 400 мл
  • лед - 800 г
  • лимон - 1 бр.
  • гренадин - 20 г
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете наровете. Зрънцата трябва да останат чисти от жълтите кожички и ципи, които ги обвиват.

Обелете няколко тънки корички от лимона и ги запазете. Останалия цитрус дообелете, отстранявайки кората с белите части. Нарежете на четвъртинки и ако има семки, също ги премахнете.

Поставете в блендер звънцата от нар, лимоновите парченца, гренадина и захарта и пуснете да се смелят на средна скорост за около 30 секунди. Прецедете през фина цедка.

Добавете леда, ако кубчетата са големи, натрошете ги малко предварително, за да не затруднявате уреда, ако не е много мощен. Може да го направите, като го поставите в торбичка и минете с бутилка върху него няколко пъти с натиск. Друг вариант е да ударите торбичката в пода, без да употребявате много сила, за да не се скъса.

Към леда сипете прецедения коктейл от нар и шампанското. Пуснете отново блендера на средна или по-висока скорост за няколко секунди, за да се получи фина плодова скреж.

Налейте сорбето веднага в чашки и украсете със заделените лимонови корички. Поднесете на момента сорбето от нар и шампанско за завършек на вашата празнична вечеря или обяд.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Тоскова
Петя Тоскова
Свежо изглежда, ще я пробвам
25.11.2018 15:48
1