Начин на приготвяне
Обелете и почистете наровете. Зрънцата трябва да останат чисти от жълтите кожички и ципи, които ги обвиват.
Обелете няколко тънки корички от лимона и ги запазете. Останалия цитрус дообелете, отстранявайки кората с белите части. Нарежете на четвъртинки и ако има семки, също ги премахнете.
Поставете в блендер звънцата от нар, лимоновите парченца, гренадина и захарта и пуснете да се смелят на средна скорост за около 30 секунди. Прецедете през фина цедка.
Добавете леда, ако кубчетата са големи, натрошете ги малко предварително, за да не затруднявате уреда, ако не е много мощен. Може да го направите, като го поставите в торбичка и минете с бутилка върху него няколко пъти с натиск. Друг вариант е да ударите торбичката в пода, без да употребявате много сила, за да не се скъса.
Към леда сипете прецедения коктейл от нар и шампанското. Пуснете отново блендера на средна или по-висока скорост за няколко секунди, за да се получи фина плодова скреж.
Налейте сорбето веднага в чашки и украсете със заделените лимонови корички. Поднесете на момента сорбето от нар и шампанско за завършек на вашата празнична вечеря или обяд.
Наздраве!
Коментари