Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Напукани лимонови сладки

Напукани лимонови сладки

Напукани лимонови сладки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тук напуканият ефект е търсен, а вие може ли да го постигнете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г или мас
  • захар - 1 в. ч.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - кора от един лимон
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наближават празници, ето чудесно предложение за лесни и много вкусни сладки. Приготвих ги с мека свинска мас.

В купа се чукват яйцата, добавя се захар и ванилия. Разбъркваме с телена бъркалка да се разтопи. Добавя се мека мас (масло) и се пресява брашното с бакпулвера.

Разбърква се добре и накрая се замесва средно меко тесто, да не лепне. Ако приготвяте с масло, завийте с фолио и оставете 1 час в хладилника.

Аз не го направих, а направо късам топчета като голям орех и овалвам в чиния с пудра захар. Нареждат се сладките в тава върху хартия за печене.

Част от малките топчета сплескваме, поставя се парче локум и оформяме като рулце с изтънени краища.

Печем нашите напукани сладки в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, да не се препичат. Аз включих и вентилатор и за 17 минути бяха готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: