Начин на приготвяне
Наближават празници, ето чудесно предложение за лесни и много вкусни сладки. Приготвих ги с мека свинска мас.
В купа се чукват яйцата, добавя се захар и ванилия. Разбъркваме с телена бъркалка да се разтопи. Добавя се мека мас (масло) и се пресява брашното с бакпулвера.
Разбърква се добре и накрая се замесва средно меко тесто, да не лепне. Ако приготвяте с масло, завийте с фолио и оставете 1 час в хладилника.
Аз не го направих, а направо късам топчета като голям орех и овалвам в чиния с пудра захар. Нареждат се сладките в тава върху хартия за печене.
Част от малките топчета сплескваме, поставя се парче локум и оформяме като рулце с изтънени краища.
Печем нашите напукани сладки в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, да не се препичат. Аз включих и вентилатор и за 17 минути бяха готови.