Начин на приготвяне
Обелете лука и морковите. Лука нарежете на полумесеци. Морковите също. Зеления лук наситнете, като оставите малко за украса. Чоризото нарежете на кубчета.
В дълбок тиган разтопете половината масло и сложете зеленчуците. Гответе, докато омекнат хубаво. След което добавете чоризото и гответе до готовност.
Добавете доматеното пюре, щипка захар, останалите подправки и гответе няколко минути на тих огън.
След като сосът е готов, го дръпнете от котлона и на негово място сложете тенджера с гореща вода, в която сте добавили малко мазнина и щипка сол.
Щом заври, добавете фусилите и гответе според указанието на опаковката.
Когато са готови, ги отцедете под течаща вода. Добавете останалото масло, разбъркайте и изсипете соса при пастата.
Разбъркайте хубаво, поднесете в чиния и поръсете със заделения скълцан зелен лук.
Добър апетит!