Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с доматен сос и подправки

Фусили с доматен сос и подправки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Фусили с доматен сос и подправки
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотно предложение за всички почитатели на Италианската кухня"

Необходими Продукти

  • фусили - 300 г
  • домати - 2 бр. консерви Cirio на кубчета с хубав сладък гъст доматен сос
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • босилек - 1/2 връзка
  • риган - 2 ч.л.
  • чесън - 2 бр. пасирани големи скилиди
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • домати - 1 бр. голям
  • пармезан - за поръсване на порция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна -200-220 градуса; Тавичка -йена - около - 30х20 см.

В по-голяма купа се смесват консервите домати, водата, зехтин, босилек наситнен, риган, чесън, пасиран или нарязан на много ситно, сол, черен пипер и се прибавят фусилите. Разбърква се.

Цялата смес се изсипва в тавичката и се заглажда. Отгоре се поставят плътно тънко нарязани кръгове от пресен домат. Пече се на 220 градуса за около 30-40 мин.

След като са готови фусилите, при поднасяне на всяка порция се поръсва обилно настърган пармезан или се оставя в купичка на масата и с лъжица всеки си добавя на вкус.

Източник: италианска кухня

Забележка: Фусилите предварително не са варят!

Изключителна рецепта за тези които обичат бързи, постни и вкусни италиански ястия.

Още при приготвянето на тази рецепта започна да се разнася прекрасен аромат. Силно я препоръчвам, но наистина посипана с пармезан.

Добавих от себе си и пеперончино за по-силен и ярък вкус, но с него не прекалявайте, защото е много силно люта подправка.

Поканих днес четири приятелки на едно матине и те останаха приятно изненадани. Добавих и чаша хубаво червено италианско вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: