Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили трикольоре с чоризо и доматен сос

Фусили трикольоре с чоризо и доматен сос

Фусили трикольоре с чоризо и доматен сос
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • фусили - 500 г
  • лук - 1 глава сстар
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • моркови - 2 бр
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • подправки - сол, черен пипер, червен пипер, босилек, риган
  • масло - 100 г
  • чоризо - 400 г
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и морковите. Лука нарежете на полумесеци. Морковите също. Зеления лук наситнете, като оставите малко за украса. Чоризото нарежете на кубчета.

В дълбок тиган разтопете половината масло и сложете зеленчуците. Гответе, докато омекнат хубаво. След което добавете чоризото и гответе до готовност.

Добавете доматеното пюре, щипка захар, останалите подправки и гответе няколко минути на тих огън.

След като сосът е готов, го дръпнете от котлона и на негово място сложете тенджера с гореща вода, в която сте добавили малко мазнина и щипка сол.

Щом заври, добавете фусилите и гответе според указанието на опаковката.

Когато са готови, ги отцедете под течаща вода. Добавете останалото масло, разбъркайте и изсипете соса при пастата.

Разбъркайте хубаво, поднесете в чиния и поръсете със заделения скълцан зелен лук.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: