Лесен сладкиш без яйца и мляко

24/11/2018
"Не ви трябват яйца, не ви трябва мляко - трябва ви само малко настроение и точната рецепта, за да приготвите вкусен сладкиш"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 514
  • Преглеждания за месеца5502
  • Преглеждания за седмицата1203
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. (вместимост 250 мл)
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • нес кафе - 1 ч.л. (може да се пропусне, или безкофеиново)
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.(течна)
  • вода - 1 ч.ч.(хладка)
  • олио - 1 с.л. за намазване на формата
  • какао - 2 с л. за поръсване на формата
  • за заливката
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • вода - 9 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват всички сухи съставки. Прави се кладенче и се изсипват течните.

Разбърква се с вилица или шпатула до еднородна смес.

Изсипва се в намазнена и поръсена с какао тавичка (30 на 20 см).

Пече се в загрята фурна на 180°C около 30 минути или до суха клечка.

Изстиналия сладкиш се нарязва на парчета.

Всички продукти за заливката се слагат на котлона и се разбъркват, докато маслото с разтопи.

С помощта на лъжица изстиналия шоколадов сладкиш се залива с топлата заливка и се оставя да престои.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Рая Андонова
Рая Андонова
25.11.2018 22:04
Интересно защо моят остана толкова кафяв, а не по-черен '_')> Но беше невероятно вкусен!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв