Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кейк с масло

Шоколадов кейк с масло

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Шоколадов кейк с масло
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Когато става дума за шоколадов кейк, няма нужда да ни каните два пъти"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • масло - 200 г
  • шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта. 1 по 1 се добавят яйцата, като се продължава с бъркането. Прибавя се 100 гр разтопен шоколад. Накрая се изсипва постепенно брашното.

Сместа се изсипва в намаслена форма. Пече се на 180 градуса. Когато кейкът е готов и поизстинал се залива с останалите 50 грама разтопен шоколад.

Украсява се по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: