Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински пържоли на скара с мед

Мариновани свински пържоли на скара с мед

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сочни и крехки свински пържоли на скара се правят точно с тази разкошна марината"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • мед - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 - 2 щипки
  • бира - 300 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пчелният мед и захарта се сипват в купа с бирата. Разбъркват се, докато се разтворят в нея. Добавя се сол на вкус, черен пипер, пресованите скилидки чесън и зехтина.

Освен за свински пържоли тази марината е много подходяща и за ребърца на скара.

Пържолите се слагат в дълбок съд с похлупак и се заливат с маринатата. Похлупват се и се прибират в хладилник за поне 2 часа или за цяла нощ.

След като са се мариновали, се слагат върху добре загрята скара, предварително намазана с парче сланина. Изпичат се и от двете страни до готовност.

Изпечените пържоли се прибират в тенджера или друг подходящ съд с капак и се оставят захлупени поне 20 минути да си починат върху вече слабата скара.

Поднасят се топли и с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Станаха уникални пържолките!!!
19.08.2023 18:21
1
1
Покажи всички подкоментари