Начин на приготвяне
Пържолите трябва да са с дебелина 1. 5 см, за да не се налага да се начукват.
Подправките се смесват хубаво и с тях се поръсват пържолите от всички страни. Притиска се с ръце, за да поемат хубаво от ароматите на подправките.
Лукът се реже на полумесеци. Пържолите се прехвърлят в съд с капак или плик и се покриват с лука. Колкото повече лук сложите, толкова по-вкусни ще са пържолите.
Накрая пържолите се заливат с олиото. Отново правилото важи и за него - колкото повече, толкова по-добре!
Пържолите се прибират в хладилника за 24 часа. След 24 часа се маха лукът и се изпичат пържолите на добре загрята скара.
Мераклийските свински пържоли на скара са много вкусни! Поднесете ги с картофи соте, барбекю сос или гъби в масло.
Ако ти харесва тази рецепта, разгледай и нашите маринати за пържоли.