Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Мераклийски свински пържоли на скара

Мераклийски свински пържоли на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Мераклийски свински пържоли на скара
Снимка: Зори
1 / 3
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Не бързайте да включвате скарата, колкото по-дълги ги мариновате, толкова по-вкусни ще станат мераклийските пържоли на скара"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • подправки
  • чубрица - 1 с.л. сушена и много добре стрита
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите трябва да са с дебелина 1. 5 см, за да не се налага да се начукват.

Подправките се смесват хубаво и с тях се поръсват пържолите от всички страни. Притиска се с ръце, за да поемат хубаво от ароматите на подправките.

Лукът се реже на полумесеци. Пържолите се прехвърлят в съд с капак или плик и се покриват с лука. Колкото повече лук сложите, толкова по-вкусни ще са пържолите.

Накрая пържолите се заливат с олиото. Отново правилото важи и за него - колкото повече, толкова по-добре!

Пържолите се прибират в хладилника за 24 часа. След 24 часа се маха лукът и се изпичат пържолите на добре загрята скара.

Мераклийските свински пържоли на скара са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: