Боб с рагу в гърне без брашно

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
26/11/2018
"Чуден боб ще приготвим в това гърне, не сте и мечтали за нещо толкова българско, толкова вкусно "
Приготвяне120 мин.
Готвене135 мин.
Общо255 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 400 г бял, дребен
  • свинско рагу - 700 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 4 с. л.
  • чушки - 2 бр. червени
  • мента - 1 с.л. наситнена
  • сушени зеленчуци - 2 с.л. (моркови, праз, червени чушки, кромид лук, целина, пащърнак)
  • люти чушки - 1 - 2 бр. по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода за цяла нощ, на сутринта ако е останала вода я излейте и прехвърлете боба в гърнето.

Добавете нарязания на дребно кромид лук, чесъна, чушките, олиото, сол, ментата и сушените зеленчуци, разбъркайте хубаво. По желание добавете и ситно нарязани люти чушлета.

Отгоре подредете свинското рагу, налейте топла вода малко над нивото на боба, разбъркайте, захлупете с капака и сложете гърнето в първоначално студена фурна, като постепенно увеличавате температурата до 180 градуса. Печете около 2 часа.

Оставете гърнето в горещата, но изключена фурна още 20-тина минути, за да се доготви на остатъчната температура.

Ако го консумирате на другия ден, боба ще се е сгъстил, защото ще поеме цялата течност от гювеча.

Поднесете боба в гювеч със стрък мента и люто чушле.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар