Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пълнозърнест ябълков кекс

Пълнозърнест ябълков кекс

Panda LifePanda Life
Чирак
7030895207
Пълнозърнест ябълков кекс
Снимка: Panda Life
1 / 3
12/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ако обичате да хапвате кекс, но се тревожите за талията си, просто изберете здравословния вариант - пълнозърнест ябълков кекс"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • шарлан - 1/2 ч.ч.
  • канела - за овалване на ябълките
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - 1 шепа
  • сода - 1 ч.л.
  • козе кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • кокосова захар - 1 ч.ч. кафява
  • натурален шоколад - 5 - 6 блокчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосваме ябълките на едро и ги оставяме да се отцедят. След като сокът се е изтекъл, ги поръсваме с канелата и разбъркваме добре заедно със ситно натрошените орехи.

Разбиваме яйцата с олиото, захарта и ванилията и прибавяме към тях киселото мляко, в което предварително сме разтворили содата.

Разбъркваме до получаването на хомогенна смес и насипваме брашно, докато получим тесто за кекс. Когато сме готови, прибавяме и ябълките.

Изливаме във форма за кекс и на места набучваме натрошените на едро блокчета шоколад.

Печем около 40 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: