Селска супа със свинско месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
26/11/2018
"Народните рецепти са ни на сърце, затова ви предлагаме още една такава за селска супа със свинско месо, добър апетит "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 406
  • Преглеждания за месеца556
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските кокали (500-600 г) измиваме и заливаме с вода. Като заври водата, изливаме и наливаме чиста топла вода. Слагаме кокалите да се варят.

Прибавяме обелени цели картофи (3 бр.) и моркови (2 бр.). Слагаме и цяла глава лук, почистена от люспите. Ръсваме чубрица, куркума, сминдух, черен пипер и джиджифил.

Когато свинските кости се сварят, изваждаме от бульона и оставяме да се охладят.

Картофите, морковите и лука също изваждаме. Картофите намачкваме, морковите и лука нарязваме на парченца. Връщаме отново в супата, ръсваме фиде на вкус и посоляваме. Наливаме и малко олио.

Оставяме да ври на слаб огън. Месото отделяме от костите и също слагаме в супата. Варим свинската супа, докато и фидето се свари.

Правим застройка с разбити яйца, кисело мляко, оризово брашно (или пшеничено брашно) и няколко кристалчета лимонена киселина.

Разреждаме застройката с горещ бульон и изливаме в Селска супа със свинско месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар