Пилешко варено с грах

Пилешко варено с грах
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Класика в тенждера - пилешко варено с грах"

Необходими Продукти

  • грах - 1 буркан, стерелизиран
  • пиле - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - сушена
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, режем го на порционни парчета, заливаме с вода и сваряваме, като обираме образувалата се пяна. Запазваме бульона от варенето.

В друга тенджерка, в олио и малко бульон от варенето (1/2 ч.ч.), задушаваме нарязан ситно лук, обелените и нарязани моркови и почистените и нарязани на парчета пиперки .

Ръсваме черен пипер на вкус и ронена чубрица на вкус. Прибавяме отцеден от водата грах от консерва.

Подправяме с червен пипер (2 ч.л.) и ръсваме брашно (1-2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме бульон от варенето на пилето (2 ч.ч).

Оставяме ястието да се вари (може да доливаме бульон при необходимост или топла вода ) и когато се сгъсти сосът, прибавяме свареното пилешко месо. Варим пилешкото варено още няколко минути и сервираме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: