Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко варено»Диетично пилешко варено със зеленчуци

Диетично пилешко варено със зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Диетично пилешко варено със зеленчуци
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Сготвихме го специално за онези, които обичат да хапват, но държат на фигурата си"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глава
  • домати - 3 бр., белени и нарязани на ситно
  • червени чушки - 1 бр.
  • целина - 3 стръка
  • грах - 450 г /замразен бейби грах/
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. семена
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата на пилешкото месо, обезкостете месото, нарежете на порционни парчета и варете в около 1.5 литра вода в тенджера до омекване на месото.

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете нарязания на ситно кромид лук, нарязаните стръкове целина и задушете за 5 минути под капак.

Добавете обелените и нарязани на ситно моркови и задушете още 5 минути.

Към зеленчуците се прибавя и нарязаната на ситно червена чушка, замразеният грах, всичко се разбърква добре и захлупва с капака отново.

След около 10 минути слагаме червения пипер, черния пипер, семената кориандър и бахара.

Изсипваме съдържанието на тигана в тенджерата при свареното пилешко, добавяме и обелените и нарязани на кубчета домати, похлупваме и оставяме да къкри на слаб котлон още 25 минути.

Когато пилешкото варено е готово, посоляваме със сол и черен пипер на вкус, поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Диетичното пилешко варено със зеленчуци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: