Начин на приготвяне
Измиваме пилето, режем го на порционни парчета, заливаме с вода и сваряваме, като обираме образувалата се пяна. Запазваме бульона от варенето.
В друга тенджерка, в олио и малко бульон от варенето (1/2 ч.ч.), задушаваме нарязан ситно лук, обелените и нарязани моркови и почистените и нарязани на парчета пиперки .
Ръсваме черен пипер на вкус и ронена чубрица на вкус. Прибавяме отцеден от водата грах от консерва.
Подправяме с червен пипер (2 ч.л.) и ръсваме брашно (1-2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме бульон от варенето на пилето (2 ч.ч).
Оставяме ястието да се вари (може да доливаме бульон при необходимост или топла вода ) и когато се сгъсти сосът, прибавяме свареното пилешко месо. Варим пилешкото варено още няколко минути и сервираме топло.