Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на жулиени и му добавете 1 с.л. соев сос. Разбъркайте и го оставете да се овкусява за половин час.
През това време нарежете всички зеленчуци също на жулиени, а лука - на полумесеци.
Загрейте олиото и в него запържете месото от всички страни до готовност.
Извадете го и в същата мазнина запържете лука. След като стане прозрачен, добавете и останалите зеленчуци. Гответе на слаб котлон до готовност.
Накрая върнете пилешкото месо при зеленчуците.
Разбъркайте меда с 1 с.л. соев сос и полейте с тази смес жулиените.
Подправете със сол и черен пипер на вкус и гответе още 2-3 минути.
Поднесете пилешкото със зеленчуци с чаша бяло вино.
Добър апетит!