Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Мариновани свински жулиени в соев сос

Мариновани свински жулиени в соев сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Мариновани свински жулиени в соев сос
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински карета - 300 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • бяло вино - 30 мл
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на жулиени, напречно на влакната.

Нарязваме лука на полумесеци и го слагаме при месото.

Добавяме соевия сос, виното, балсамикото и черен пипер на вкус, разбъркваме добре и оставяме да се маринова в хладилника.

Вадим месото от марината и го запържваме в нагорещено олио 10 минути, сервираме с картофено пюре или гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: