Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювечета»Пилешки запеканки в гювечета

Пилешки запеканки в гювечета

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пилешки запеканки в гювечета
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешки вкусотии в гювечета - препоръчано специално за лакомници"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г (от бутче)
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр. (средни)
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 100 мл (готварска)
  • прясно мляко - 150 мл
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите в подсолена вода. Оставете да се охладят. Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Може да ползвате и филе.

В тиган запържете за малко месото. Извадете го и в същата мазнина задушете нарязаните гъби и лука до омекване. Прибавете към тях месото.

Поръсете с брашното и разбъркайте. Налейте сметаната и прясното мляко, прибавете сол и черен пипер на вкус и гответе 3-4 минути.

Разпределете сместа в 4 гювечета. Отгоре настържете по един картоф и по малко кашкавал. Сложете да се запекат в студена фурна на 200 градуса за 30 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: