Дребна хамсийка на шиш

27/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хамсия - 500 - 600 г дребна
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете рибата, като разтопете леко корема и извадите вътрешностите.

Накиснете я за 10 минути във вода. Излейте водата и изцедете. Сложете я в купа и я посолете. Оставете за 10 минути да поеме леко от солта.

Вземете дървено шишче и надупчете през средата рибката.

Нареждайте ги на разстояние без да се застъпват. Оставете в двата края празно място, за да може да хващате удобно.

Поръсете с черен пипер и оваляйте от двете страни в брашно. Изпържете в добре загрят тиган с олио от двете страни. Сервирайте хамсията с резен лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар