Свинско на шиш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско на шиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бахар - счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете виното да ври на котлона, докато се редуцира на 1/2. Добавете захарта и снемете от котлона. Нарежете морковите на кръгчета, а чушките и лука на квадрати е еднаква големина.

Нарежете свинското на по-големи късове. Объркайте месото в купа със сол, черен пипер и счукан бахар и залейте с винената редукция.

Оставете да престои за 1 час така. След това започнете да нижете шишчетата, като редувате парченца зеленчуци с месото.

Наредените шишове слагайте да се пекат върху средно загряна скара с реотани, намазани с 1/2 глава лук. Обръщайте шишчетата и ги мажете с четка с маринатата.

Поднесете свинското на шиш със сос по избор и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: