Начин на приготвяне
Счукайте ореховите ядки на по-едро, отделно разтопете маслото.
Вземете един лист от корите и намажете с масло. Поставете шиша откъм тясната страна на листа и започнете да навивате на руло, но не до края, т. е. 2 см преди края спирате да навивате.
Набирате навитата част върху шиша от двете страни, от края към средата. Изнизвате набрания лист, навивате на охлюв. Двата сантиметра ненавит край оставяте за основа, в която ще поставете орехите. Така процедирате и с останалите кори.
Редите баклавичките в намазана с масло тава и разпределяте орехите в средата върху основата.
Печете на 160 градуса в предварително нагрята фурна до златист цвят и оставете да се охлади напълно. Обединете продуктите са сиропа в тенджера и поставете на силен огън да заври.
Оставете сиропа да ври 10 минути след завирането му. С помощта на голям черпак, заливате студените баклавички с горещия сироп.