Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с лимец и сирене

Соленки с лимец и сирене

Соленки с лимец и сирене
Снимка: Илиана Първанова
6 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Търсенето на вкусни и здравословни соленки се отлага - намерихме тези соленки с лимец и сирене, които са направо съвършени"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • сирене
  • хималайска сол -   1 ч.л. (равна) фина
  • шарлан
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (равна)
  • ябълков оцет - 4 ч.л.
  • семена - слънчогледови семки, маково семе, сусам
  • вода - - 2/3 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипваме брашното от лимец. Подправяме с фината хималайска сол и малко шарлан. Добавяме и содата, която активираме с ябълковия оцет.

Прибавяме най-различни семена - сурови слънчогледови семки, сусам, маково семе и др. С малко топла вода замесваме пухкаво тесто.

Разделяме го на малки равни части, големи около 3 см. Взимаме едно, оформяме овално топче, притискаме между дланите си, като се получава плоско кръгче.

Поставяме в центъра едно парченце сиренце - голямо около 1 х 1 см, и го обгръщаме и завиваме с всички крайчета, залепяме ги заедно и ги притискаме леко, за да се изравни.

Обръщаме ги с облото нагоре и ги подреждаме в предварително намазнена тавичка.

Намазваме соленките с шарлан и ги печем на 200 градуса за около 20-25 минути. Много вкусни пухкави лимецови соленки с пълнеж от сирене!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: