Начин на приготвяне
В дълбок съд сипваме брашното от лимец. Подправяме с фината хималайска сол и малко шарлан. Добавяме и содата, която активираме с ябълковия оцет.
Прибавяме най-различни семена - сурови слънчогледови семки, сусам, маково семе и др. С малко топла вода замесваме пухкаво тесто.
Разделяме го на малки равни части, големи около 3 см. Взимаме едно, оформяме овално топче, притискаме между дланите си, като се получава плоско кръгче.
Поставяме в центъра едно парченце сиренце - голямо около 1 х 1 см, и го обгръщаме и завиваме с всички крайчета, залепяме ги заедно и ги притискаме леко, за да се изравни.
Обръщаме ги с облото нагоре и ги подреждаме в предварително намазнена тавичка.
Намазваме соленките с шарлан и ги печем на 200 градуса за около 20-25 минути. Много вкусни пухкави лимецови соленки с пълнеж от сирене!
Чудно Вкусно!