Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Безглутенови палачинки с брашно от елда

Безглутенови палачинки с брашно от елда

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Безглутенови палачинки с брашно от елда2 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно от елда - 4 с.л.
  • краве масло - бучка
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Прибавят се брашното, захарта и солта. Обърква се добре. Добавя се газирана или обикновена вода до получаване на хомогенна смес с гъстотата на боза.

Плоско незалепващо тиганче са загрява на средна температура и намазва с масло. Изсипва се част от сместа и се разпределя равномерно.

Когато се втвърди, се намазва с масло. Обръща се. След малко е готова палачинката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: