Ароматен ябълков сладкиш с орехи

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач195503622
25/11/2018
"Този великолепен аромат, който се носи от кухнята, да не би да е от ябълковия сладкиш с орехи, който приготвихте"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 602
  • Преглеждания за месеца7404
  • Преглеждания за седмицата955
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 бр.
  • яйца - 3 бр. размер М
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мазнина - ¾ ч.ч. слънчогледово масло
  • орехи - 1 ч.ч. ядки, едро натрошени
  • захар - 1 ч.ч.
  • конфитюр - 1 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л. на прах или 2 ч.л. канелен екстракт
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на едро. Яйцата се разбиват със захарта и маслото.

Добавят се ябълките, орехите, брашното, канелата, бакпулверът и щипка сол.

Всичко се разбърква добре. Излива се в тавичка с незалепващо покритие или намаслена и поръсена с брашно.

Пече се ябълковия сладкиш на 160 градуса около 30-40 мин. След като поизстине се намазва с конфитюр. По желание може да се сервира с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар