Сочни пилешки бутчета със зелен фасул и ориз

26/11/2018
"Ех, тези пилешки бутчета - хапваме и се чудим как са се получили толкова сочни "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Сложете го в тава за печене, добавете олиото и задушете във фурна до омекване.

Прибавете зеления фасул и ориза. Гответе 3-4 минути, като междувременно разбъркате.

Извадете тавата, наредете пилешките бутчета, овкусете със сол и универсална подправка. Добавете топла вода до покриването на ориза и зеленчуците.

Върнете тавата обратно във фурната. Пеете на 200 градуса, до златист загар на бутчетата. Водата трябва да изври, ястието да остане на мазнина и оризът да омекне.

Преди сервиране гарнирайте пилешкото ястие със свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар