Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочни пилешки бутчета, печени в плик

Сочни пилешки бутчета, печени в плик

Сочни пилешки бутчета, печени в плик
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Печенето в плик прави месото изключително сочно и крехко, а тези бутчета са доказателството"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • марината
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и подсушават.

Приготвя се марината в купа, като се смесят и разбъркат соевият сос, олио, лимонов сок и горчица.

Поставят се пилешките бутчета в марината, купата в хладилника се оставя за 1 час.

Изваждат се и се поставят в приготвения плик за печене с подправките. Затваря се пликът и хубаво се разклаща, да се покрият от всички страни.

Поставя се в тава, намазана с малко олио и вода. Печем в загрята фурна 200 градуса до хрупкава коричка за 50 минути. Поднасяме със свежа салата.

Сочните пилешки бутчета, печени в плик са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: