Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със зелен лук

Пилешки бутчета със зелен лук

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пилешки бутчета със зелен лук
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Пилешките бутчета са страшно апетитни, а зеленият лук им придава още повече очарование - как да не ги хапнеш веднага"

Необходими Продукти

  • бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 връзка
  • керевиз - пресен
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • пикантина - или сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата срязвам на две (може и цели).

В купа си смесваме пикантината, черния и червения пипер (ако не използвате пикантина, добавете сол).

Омесваме добре подправките и овкусяваме бутчетата.

Подреждаме ги в тава, сипваме малко мазнина и наливаме водата и бирата. Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 1 час.

Пресния лук и кервиза почистваме и нарязваме. Изваждаме тавата, отнемаме фолиото и прибавяме нарязаните лук и керевиз към печените бутчета.

Покриваме отново с фолио и връщаме във фурната до омекване на лука.

Накрая махаме фолиото и запичаме пилешките бутчета със зелен лук до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: