Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Топла супа с карфиол и ечемичен булгур

Топла супа с карфиол и ечемичен булгур

Топла супа с карфиол и ечемичен булгур
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • булгур - 6 с.л. ечемичен (ечемичени трици)
  • чушки - 2 бр.
  • карфиол - 2 шепи, начупен
  • шарлан
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • босилек - 1 щипка сушен
  • магданоз - 2 стръка пресен
  • вода - около 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджерата да заври водата. През това време обелваме картофите и морковите и заедно с чушките ги нарязваме на ситно. Начупваме на средно ситни парченца карфиола.

Слагаме всички зеленчуци във вече заврялата вода. Веднага след тях добавяме шарлан, хималайската сол и ечемичения булгур.

Малко преди картофите да са напълно сварени, подправяме с куркумата, сушения босилек и предния магданоз, който сме нарязали фино.

След като зеленчуците са сварени и ечемичените трици са омекнали достатъчно, значи супата е готова!

Сипваме в 3 дълбоки купи и поднасяме супата с карфиол топла!

Лесно и приятно! Чудесно загряващо за зимата!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: