Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна Салата»Салата с червено цвекло и аншоа

Салата с червено цвекло и аншоа

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Салата с червено цвекло и аншоа
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
07/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не гледайте цвеклото, тайната е в невероятния дресинг, който придава на салатата уникален вкус."

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • лук шалот - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • аншоа - 4 филенца
  • каперси - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и нарежете червеното цвекло на кубчета. Добавете и нарязана на тънки филийки лука шалот.

За дресинга на салатата първо наситнете скилидка чесън, поръсете я с щипка сол и пресовайте с острието на ножа. Поставете чесновата паста в дълбока купа. Нарежете на ситно 1/2 връзка магданоз и добавете. Наситнете и прибавете каперсите и филенцата аншоа.

Овкусете дресинга с дижонска горчица, оцет и зехтин. Посолете и разбъркайте.

Нарежете ситно лука шалот и го добавете при кубчетата червено цвекло.

Залейте с дресинга и разбъркайте салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: