Начин на приготвяне
Сложете спагетите да се варят в тенджера с подсолена вода.
Нарежете на малки кубчета моркова и целината.
Запържете каймата в дълбок съд. Когато месото се раздребни и карамелизира го извадете от тигана и прецедете от излишната мазнина. Добавете 1 с.л. зехтин в същия тиган и запържете зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер.
След като зеленчуците се задушат, върнете каймата в тигана и добавете прясното мляко. Налейте и бялото вино. Накълцайте ситно листата босилек и добавете в тигана.
Сипете консервата с домати и добавете доматеното пюре. Добавете щипка захар, за да балансирате киселинността. Разбъркайте сместа и налейте зеленчуковия бульон. Гответе, докато каймата се отпусне.
Прехвърлете спагетите ал денте в соса и разбъркайте добре класическите спагети Болонезе.
Оставете всичко да се готви за още 1-2 минути.
Сервирайте пастата Болонезе поръсена с люспи пармезан.