Мъфини с кайма и яйца

Мъфини с кайма и яйца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"С колко да гласуваме за тези мъжки мъфини с кайма и яйца, които са отлично мезе за всяко питие"

Необходими Продукти

  • кайма - 700 г
  • праз - 1 стрък
  • яйца - 5 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 50 г
  • сода - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме си каймата, като я поставяме в дълбока купа и добавяме 2 яйца, галетата, ситно нарязания праз и подправките.

Магданоза нарязваме на дребно, добавяме содата и омесваме.

Останалите три яйца сваряваме, нарязваме краставичките и половината от кашкавала на кубчета. Към сместа поставяме и тях.

Започваме да си оформяме мъфините от кайма по следния начин.

Във всяка една форма от мафини слагаме по една капка олио и размазваме.

Вземаме топче кайма, слагаме вътре една четвъртинка от свареното яйце, свиваме.

Отгоре слагаме още малко кайма и оформяме на топка.

Поставяме в мъфинката.

Готовите мъфини с кайма поставяме във фурната и печем до готовност.

Преди да ги извадим, ги поръсваме с кашкавала и отново връщаме да се запекат за още 3-4 минути.

След това внимателно изваждаме мъфините от формата и сервираме със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: