Начин на приготвяне
Замесваме си каймата, като я поставяме в дълбока купа и добавяме 2 яйца, галетата, ситно нарязания праз и подправките.
Магданоза нарязваме на дребно, добавяме содата и омесваме.
Останалите три яйца сваряваме, нарязваме краставичките и половината от кашкавала на кубчета. Към сместа поставяме и тях.
Започваме да си оформяме мъфините от кайма по следния начин.
Във всяка една форма от мафини слагаме по една капка олио и размазваме.
Вземаме топче кайма, слагаме вътре една четвъртинка от свареното яйце, свиваме.
Отгоре слагаме още малко кайма и оформяме на топка.
Поставяме в мъфинката.
Готовите мъфини с кайма поставяме във фурната и печем до готовност.
Преди да ги извадим, ги поръсваме с кашкавала и отново връщаме да се запекат за още 3-4 минути.
След това внимателно изваждаме мъфините от формата и сервираме със салата.