Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Мъфини с яйца, шунка и кайма

Мъфини с яйца, шунка и кайма

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Мъфини с яйца, шунка и кайма
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Специално предложение за всички онези, които знаят, че солените мъфини са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • сол - 2 малки щипки
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • шунка - 50 г
  • олио - за намазвана на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в купа. Добавят се сол, около 1 щипка, черен пипер и кимион на вкус. Нарязва се на ситно лукът и се прибавя при каймата. Добавя се галетата и 1 от яйцата. Омесва се добре сместа с ръка.

Каймата се разделя на топчета, равни по големина. Мажем форма за мъфини с олио.

Всяко топче се поставя във форма за мъфини и с ръка се разпределя по дъното и стените ѝ. Поставят се във фурна, загрята на 200 градуса, и се пекат до порозовяване.

Взимаме си купичка и слагаме 3 яйца. В купичката се разбиват яйцата с вилица много добре с малка щипка сол. Нарязваме шунката на малки парченца. Върху почти готовите мъфини разпределяме шунката.

И върху тях с лъжица разпределяме яйчената смес пълнят. Вече напълнени мъфините ги слагаме отново във фурната да се пекат още, докато се изпекат яйцата и са напълно готови. Пекох ги към 20 мин. общо.

От количеството продукти стават около 10 солени мъфина.

Мъфините с яйца, шунка и кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: