Начин на приготвяне
Каймата се слага в купа. Добавят се сол, около 1 щипка, черен пипер и кимион на вкус. Нарязва се на ситно лукът и се прибавя при каймата. Добавя се галетата и 1 от яйцата. Омесва се добре сместа с ръка.
Каймата се разделя на топчета, равни по големина. Мажем форма за мъфини с олио.
Всяко топче се поставя във форма за мъфини и с ръка се разпределя по дъното и стените ѝ. Поставят се във фурна, загрята на 200 градуса, и се пекат до порозовяване.
Взимаме си купичка и слагаме 3 яйца. В купичката се разбиват яйцата с вилица много добре с малка щипка сол. Нарязваме шунката на малки парченца. Върху почти готовите мъфини разпределяме шунката.
И върху тях с лъжица разпределяме яйчената смес пълнят. Вече напълнени мъфините ги слагаме отново във фурната да се пекат още, докато се изпекат яйцата и са напълно готови. Пекох ги към 20 мин. общо.
От количеството продукти стават около 10 солени мъфина.
Мъфините с яйца, шунка и кайма са готови.