Солени мъфини с кайма

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Солени мъфини с кайма
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Дали знаете колко невероятен е вкусът на мъфините с кайма - даваме ви възможност да разберете"

Необходими Продукти

  • хляб - 6 филийки
  • кайма - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измиваме тиквичките и ги режем на малки кубчета без да ги белим.

2. На котлона загряваме зехтин и слагаме тиквичките да се пържат. Разбъркваме често, докато омекнат и леко се зачервят.

3. След като са готови ги прехвърляме в купа и ги оставяме настрани да изстинат.

4. В малка паничка с помощта на бъркалка разбиваме яйцата и сиренето.

5. Добавяме яйчената смес към вече поизстиналите тиквички, добавяме щипка сол и нарязан на ситно магданоз и разбъркваме добре, за да се смесят всички съставки.

6. В друга купа овкусяваме каймата с млян кимион, сол и черен пипер. Оставяме настрани да се овкуси.

7. Включваме фурната да загрява на 200 градуса.

8. Взимаме една водна чаша, обръщаме я и изрязваме 12 кръгчета хляб.

9. Взимаме тавичка за 12 броя мъфини и слагаме хартиени книжки.

10. Първо поставяме кръгчетата хляб в тях и леко притискаме. Следва да сложим каймата, като внимателно я издърпваме по стените и дъното (като кошничка). Върху нея, с помощта на лъжица, слагаме сместа с тиквичките.

11. Слагаме солените мъфини във вече загрятата фурна. След като се запекат до полуготовност, ги поръсваме с настърган кашкавал.

12. Връщаме ги във фурната за 5-6 минути, за да се разтопи кашкавала.

13. След като са готови, поднасяме мъфините топли със свежа гарнитура от зеленчуци. Страхотни са!

Солените мъфини с кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: