Сладкиш с ябълки, пълнени с крем

28/11/2018
"Като да откриеш заровено съкровище - сладкиш с ябълки, пълнени с крем "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата заедно със захарта. Към тях прибавяме прясното мляко и зехтина.

Пресяваме брашното, поставяме към него бакпулвера и прибавяме към яйчената смес.

Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.

Оставяме на страна и започваме да си белим ябълките, като отстраняваме семките, без да ги режем.

Трябва да образуваме дълбоки дупки в средата на ябълката.

Покриваме тавичка с хартия за печене, подреждаме равномерно ябълките и изсипваме сместа.

Поставяме ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

През това време си приготвяме крема.

В съд си изсипваме млякото със захарта и поставяме на котлона.

Разтваряме си нишестето и след като заври млякото, го прибавяме.

Варим до сгъстяването му, отстраняваме и изчакваме да изстине.

Когато е готов, пълним ябълките с крема и украсяваме с шоколадовите пръчици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар