Начин на приготвяне
Ябълките се измиват хубаво, корите им не се белят, а само с помощта на остър нож се изрязва сърцевината им със семките.
Подготвените ябълки се подреждат във формичка с падащ борд и покрита с хартия за печене.
В купичка се смесват захарта и канелата. Във всяка издълбана ябълка се слага по малко от овкусената захар и от сушените плодове.
В купа се разбиват яйцата с щипка сол.
Прибавя се захарта и разбиването продължава, докато сместа побелее.
Прибавя се ванилията, на порции пресятото брашно и бакпулвера.
След разбъркване се добавя заквасената сметана.
Кексовото тесто се разпределя отстрани на ябълките.
Сладкишът с ябълки се пече в предварително загрята на 160°C фурна за около 45 минути.
Сервира се сладкиш с пълнени ябълки поръсен с канелена захар.
Коментари