Сладкиш с пълнени ябълки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Сладкиш с пълнени ябълки
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Ех, ако можеше всеки ден на масата да присъства този сладкиш с пълнени ябълки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • за пълнежа
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сушени плодове - стафиди и боровинки
  • За кексовата смес
  • яйца - 6 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • заквасена сметaна - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват хубаво, корите им не се белят, а само с помощта на остър нож се изрязва сърцевината им със семките.

Подготвените ябълки се подреждат във формичка с падащ борд и покрита с хартия за печене.

В купичка се смесват захарта и канелата. Във всяка издълбана ябълка се слага по малко от овкусената захар и от сушените плодове.

В купа се разбиват яйцата с щипка сол.

Прибавя се захарта и разбиването продължава, докато сместа побелее.

Прибавя се ванилията, на порции пресятото брашно и бакпулвера.

След разбъркване се добавя заквасената сметана.

Кексовото тесто се разпределя отстрани на ябълките.

Сладкишът с ябълки се пече в предварително загрята на 160°C фурна за около 45 минути.

Сервира се сладкиш с пълнени ябълки поръсен с канелена захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Много хубав сладкиш!
20.04.2021 10:01