Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с ябълки, дюли и канела

Щрудел с ябълки, дюли и канела

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Щрудел с ябълки, дюли и канела2 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Когато Адам попитал, Ева отрекла да е пипала ябълката от дървото на познанието, а после му поднесла Щрудел с ябълки, дюли и канела"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр.
  • дюля - 2 бр. малки
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • канела
  • ванилов екстракт
  • масло - разтопено
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме както ябълките, така и дюлите, след което ги настъргваме на ренде. Поставяме ги в съд и към тях добавяме захарта, канелата и ванилов екстракт.

Всичко разбъркваме и оставяме самия съд наклонен, за да може да си пуснат сока и той да се отцеди.

Започваме да си оформяме щрудела, като взимаме лист кора, намазваме с масло и сгъваме на две.

Намазваме пак и отново сгъваме още на две.

Поставяме пълнежа в средата, подгъваме краищата и навиваме на рулце.

Подреждаме готовите рулца в тава, върху която предварително сме поставили хартия за печене.

Поставяме в предварително загрята фурна и печем за около 45-50 минути на 160 градуса.

След като извадим, поръсваме с пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: