Начин на приготвяне
Ябълките обелваме и ги нарязваме на кубчета. Накисваме стафидите в коняка и оставяме настрани.
След като са готови, поставяме в купа ябълките, стафидите, захарта, канелата и ги смесваме добре.
Разстиламе корите за баница и вземаме две от тях.
Прегъваме на две и с помощта на четка омасляваме кората.
В горната част поставяме сместа от стафиди и ябълки, прегъваме от двата края и навиваме.
Поставяме в тава, която предварително сме застлали с хартия за печене.
Когато навием и поставим последната кора, минаваме отгоре с разтопено масло.
Поставяме във фурната и печем за около 20-25 минути.
След като извадим ябълковия щрудел, нарязваме на парчета изчакваме да изстине и поръсваме с пудра захар.