Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Домашен щрудел с ябълки и стафиди

Домашен щрудел с ябълки и стафиди

редакция:
JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5547k2k1
Домашен щрудел с ябълки и стафиди
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Хапнете си домашен щрудел с ябълки и стафиди в компанията на лъжица бита сметана."

Необходими Продукти

  • брашно - около 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 120 мл
  • вода - 120 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - ½ с.л.
  • ябълки - 5 бр.
  • стафиди - 100 г
  • лимон - ½ бр.
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте яйцето и олиото.

Кипнете водата и я наливайте на тънка струйка, разбърквайки.

Добавете солта и захарта, а след това брашното на части.

Омесете много меко и нелепнещо тесто за щрудел и го оставете за 20-30 минути.

През това време обелете ябълките, нарежете ги на кубчета и поръсете с лимоновия сок.

Измийте стафидите.

Разделете тестото на 4 части и разточете всяка на много много тънка правоъгълна кора.

В долната част поставете ¼ ябълки и ¼ стафиди, прегънете краищата, навийте на руло.

Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Разбъркайте жълтъка с 1 с.л. вода, намажете щруделите и ги печете в загрята фурна на 180 °C за около 35-45 минути.

Хапнете си домашен щрудел с ябълки и стафиди в компанията на лъжица бита сметана.

Вижте още напътствия при приготвянето на щрудел и открийте тайната на перфектния виенски щрудел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: