Начин на приготвяне
В купа разбъркайте яйцето и олиото.
Кипнете водата и я наливайте на тънка струйка, разбърквайки.
Добавете солта и захарта, а след това брашното на части.
Омесете много меко и нелепнещо тесто за щрудел и го оставете за 20-30 минути.
През това време обелете ябълките, нарежете ги на кубчета и поръсете с лимоновия сок.
Измийте стафидите.
Разделете тестото на 4 части и разточете всяка на много много тънка правоъгълна кора.
В долната част поставете ¼ ябълки и ¼ стафиди, прегънете краищата, навийте на руло.
Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Разбъркайте жълтъка с 1 с.л. вода, намажете щруделите и ги печете в загрята фурна на 180 °C за около 35-45 минути.
Хапнете си домашен щрудел с ябълки и стафиди в компанията на лъжица бита сметана.
Вижте още напътствия при приготвянето на щрудел и открийте тайната на перфектния виенски щрудел.