Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Лесен щрудел oт ябълки и стафиди

Лесен щрудел oт ябълки и стафиди

Лесен щрудел oт ябълки и стафиди
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ароматно предложение за почитателите на десертите - Лесен щрудел от ябълки и стафиди"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • стафиди - 50 г тъмни
  • коняк - за накисването на стафидите
  • захар - 300 г
  • канела - 2 с.л.
  • кори за баница - 1 пакет
  • масло - разтопено за намазване на щрудела
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките обелваме и ги нарязваме на кубчета. Накисваме стафидите в коняка и оставяме настрани.

След като са готови, поставяме в купа ябълките, стафидите, захарта, канелата и ги смесваме добре.

Разстиламе корите за баница и вземаме две от тях.

Прегъваме на две и с помощта на четка омасляваме кората.

В горната част поставяме сместа от стафиди и ябълки, прегъваме от двата края и навиваме.

Поставяме в тава, която предварително сме застлали с хартия за печене.

Когато навием и поставим последната кора, минаваме отгоре с разтопено масло.

Поставяме във фурната и печем за около 20-25 минути.

След като извадим ябълковия щрудел, нарязваме на парчета изчакваме да изстине и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: