Су кюфте

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Су кюфте1 / 2
15/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1/4 кг
  • свинско месо - 1/4 кг
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • бахар
  • хляб - 3 филии
  • прясно мляко - малко
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • брашно
  • галета
  • масло - краве
  • кисело мляко
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото 3 пъти и добавете ситно настъргания лук, лимонова кора, сол, червен пипер, смлян бахар, хляба, предварително накиснат в мляко или вода и добре изстискан, счукания дафинов лист, 2 яйца, кашкавал или сирене по желание.

Добре омесете сместа, направете продълговати кюфтета, които оваляйте в брашно или галета и ги подредете в леко подмазнена тава.

Отгоре намажете кюфтетата с разбито яйце, поръсете с черен пипер и масло, залейте ги с вода и сложете да се изпекат.

По-късно към соса се добавя още дафинов лист и виното. Докато се пекат кюфтетата непрекъснато се поливат със собствения си сос.

Щом се опекат, се заливат със смес от разбитото кисело мляко и няколко яйца. Су кюфте се доопича и се поднася с гарнитура от каротофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: