Начин на приготвяне
Смелете месото 3 пъти и добавете ситно настъргания лук, лимонова кора, сол, червен пипер, смлян бахар, хляба, предварително накиснат в мляко или вода и добре изстискан, счукания дафинов лист, 2 яйца, кашкавал или сирене по желание.
Добре омесете сместа, направете продълговати кюфтета, които оваляйте в брашно или галета и ги подредете в леко подмазнена тава.
Отгоре намажете кюфтетата с разбито яйце, поръсете с черен пипер и масло, залейте ги с вода и сложете да се изпекат.
По-късно към соса се добавя още дафинов лист и виното. Докато се пекат кюфтетата непрекъснато се поливат със собствения си сос.
Щом се опекат, се заливат със смес от разбитото кисело мляко и няколко яйца. Су кюфте се доопича и се поднася с гарнитура от каротофено пюре.